top of page

Посета Фестивалу науке у Београду

У четвртак, 14. 12. 2017. године, првог фестивалског дана, ученици наше школе, од четвртог до осмог разреда, у пратњи учитељица Весне Анастасов и Гордане Милосављевић и наставника Небојше Газдић и Иване Лазић, посетили су 11. Фестивал науке у Београду.

Највећи научни фестивал у региону ове године се одржава под слоганом „Један на један“, и пружио је прилику ученицима да изађу на црту са највећим научним изазовима, али и да испробају са научницима различите научне експерименте и упусте се у незаборавне научне авантуре.

Ученици су се уверили колики је значај везивања појаса у аутомобилу, упознали су се са авантурама једног зубара, како се прави одржива кућа и шта јој је то на крову, потом су имали прилику да испробају вртешке за космонауте, упознали се са археолошким наслеђем наше земље на занимљив начин, као и са начином на који животиње долазе на свет. Ученици су се опробали у незаборавној трци са виртуелним животињама, правили су научне коктеле и изводили низ експеримената. Са Фестивала науке, пуни утисака, вратили смо се кући.

Претходне вести:

bottom of page