top of page

„Мисли, делуј/реагуј и сачувај!“

5. марта обележава се Светски дан енергетске ефикасности. Иста подразумева „паметно“ коришћење енергије, како би се спречило њено расипање. Нажалост, статистика показује да ми као народ припадамо групи „расипника“ енергије, да трошимо двоструко више исте од светског просека. То би под ХИТНО требало мењати!

Ако бисмо издвојили само један школски час да размислимо и разговарамо о овом проблему, схватили би да се не траже велике промене у начину нашег понашања и живљења, већ да врло мало свако од нас може и треба да промени, уради, као на пример да угаси светло када напушта просторију или греје само просторије у којима борави... Боравкаши наше школе толико времена и издвојише, са проблемом се упознаше, решења усвојише, те наведену тезу потврђују тачном.

У сусрет обележавању значајног датума, реализовали су тематску причаоницу и ликовну активност под слоганом „Мисли, делуј/реагуј и сачувај!“. У оквиру прве активности упознали су се са овом проблематиком, разменили лична искуства деловања, уочили примере „расипања“ енергије у учионици, намерно остављене, усвојили примере штедње које ће убудуће савесно и одговорно да примењују. Други део активности био је посвећен ликовном стваралаштву – изради тематских цртежа за предстојећу изложбу у холу школе.

Претходне вести:

bottom of page