top of page

И на природњачкој секцији енергетски ефикасни

Светски дан енергетске ефикасности обележава се сваке године 5. марта у част првог састанка светских експерата одржаном на овај дан, 1998. године у Аустрији, како би разговарали о енергетској кризи и њеним могућим решењима.

Енергетска ефикасност подразумева смањење губитка енергије без нарушавања конфора, стандарда живота или економске активности. Србија троши двоструко више енергије од светског просека а чак шест пута више од неких земаља Европе.

У циљу подизања свести код деце о значају енергетске ефикасности, ученици природњачке секције у сарадњи са наставницима биологије Небојшом Газдић и Иваном Лазић, израдили су два паноа на ову тему. Пано који су израдиле ученице осмог разреда, Ивана Николић и Дајана Ђокић, нас подсећа на Светски дан енергетске ефикасности и уједно подстиче како да штедимо. Други пано који су радиле ученице шестог разреда, Лешић Зорана, Светлана Мали, Жељана Миловановић и Ксенија Илић указује да се највише енергије расипа у домаћинству и да морамо променити навике али и шта свако од нас може да учини у свом дому и тиме смањи своје рачуне за електричну енергију, грејање а уједно помогне и у очувању планете. Опланети се и енергетски освести се!!!

Претходне вести:

bottom of page