top of page

Еко-мини пројекат

У оквиру пројекта „ За чистије и зеленије школе у Војводини“, ученици IV-1 су, у сарадњи са својом учитељицом решили да реализују свој мини појекат на тему заштите животне средине – обновљиви извори енергије.

На часовима Чувара природе од почетка школске године и поводом учешћа у пројекту „ За чистије и зеленије школе у Војводини“, разговарали смо о животној средини која је све загађенија и о изворима енергије. Уочили смо да је један од ПРОБЛЕМА велика потрошња енергије. Постављамо себи истраживачки ЗАДАТАК да пронађемо решења, којим бисмо решили овај проблем.

На основу прикупљених података, ученици на часу изводе ЗАКЉУЧКЕ а своје прелоге за решење проблема представљају скицама, у оквиру група. Ученици одлучују да праве макете којима ће представити коришћење обновљивих извора енергије израдом ветропаркова, соларних панела, воденица... На основу скица праве СПИСАК ПОТРЕБНОГ МАТЕРИЈАЛА, а вође група деле задужења члановима група.

На наредним часовима ученици израђују макете у групама. Веома су заинтересовани за рад и веома активни. У складу са планом поделили су задужења, али радо помажу једни другима.

Презентација радова одражна је као део програма акције "Сат за нашу планету" коју ће наша школа обележити 23. марта 2018. године .Макете су изложене у холу школе, а ученици кроз писмене саставе извештавају о свом раду и резултатима рада. Видно је да су ученици много научили и науено применили изрдом макета.

Мини пројекат је веома заинтересовао ученике. Реализован је током друге половине фебруара и прве половине месеца марта. Подстакао је сарадњу међу ученицима, истраживачки дух и даље равијање еколошке свести.

Претходне вести:

bottom of page