top of page

Дан планете Земље

Сваке године, у априлу месецу (22.04.), у свету се обележава Дан планете Земље, с циљем да се подигне свест људи о угрожености животне средине. Ширење исте никада потребније није било него данас, сада! Стога, није без разлога обележавање овог датума постала највећа грађанска акција на свету, која укључује чак 150 држава, преко милијарду људи.

Србија, својим деловањем, такође доприноси повећању поменуте еколошке свести. И Еко тим наше школе, разноврсним активностима, подстиче исту код ученика.

Те тако, ове године, на Дан планете, боравкаши су спровели мини акцију озелењавања школског паркића. Уз помоћ учитељице и драге нам теткице Весне Савић, посадили су разноврсно украсно цвеће. Кроз вођени разговор показали су знање о важности биљака за средину и човека, потреби да се заштите исте од сваке врсте загађења.

Активност су завршили договором да ће бринути о посађеном биљу и тумачењем реченице чувеног водитеља Боба Брауна: „Будућност ће бити зелена или је неће бити!“, која би била и еколошка порука боравкаша Вама!

Претходне вести:

bottom of page