top of page

Caffe CORTO у акцији "Лименка по лименка"

У оквиру акције "Лименка по лименка", најбољу сарадњу у сакупљању лименки, имали смо са Caffe CORTO-ом из Војке, који су током целе године активно учествовали.

Сходно томе, ученице Вања Радивојевић и Јована Николчић су направиле кратак интервју са Цалетом Танасковићем, једним од власника поменутог кафића.

Интервју можете прочитати у наставку:

ИНТЕРВЈУ ПИТАЊА И ОДГОВОРИ:

1. Свакодневним одвајањем лименки за нашу школу, подржали сте покрајински еколошки пројекат „За зеленије и чистије школе у Војводини“, у који је, од ове године, укључена и наша школа. Сакупљање лименки је само једна од еко активности поменутог пројекта. Да ли Вам је познат слоган и циљ/сврха акције прикупљања лименки?

- Да, знам да оваквим акцијама доприносимо ширењу еколошке свести и очувању животне средине, али и да се може скупити мања количина новца, коју школа може искористити како би поправила услове унутар саме установе. 2. Да ли сте већ учествовали у некој сличној еколошкој акцији и којој?

- Не, ово ми је први пут.

3. Да ли знате шта све укључује процес рециклирања материјала?

- Да, мислим да се у последње време доста пажње посвећује оваквим темама и да је опште сазнање људи све веће. 4. Сматрате ли рециклажу онда важном и зашто?

- Сматрам, јер рециклирањем смањујемо отпад. 5. У протеклих неколико месеци, колико ова акција траје, Ваш локал допринео је много у остваривању циља исте – доставили сте велике количине лименки нашој школи, и хвала Вам на томе!

Са тим у вези, можете ли нам рећи, приближно, колико лименки у просеку одвајате дневно, месечно?

- Доста, мада тачан податак немам о томе, можда ми ви помогнете на крају акције и кажете:) 6. Ако узмемо у обзир тај просек, који се односи само на јединку/појединца, посматрајући шире, по Вама, колики је значај ове врсте еко деловања за очување животне средине?

- Свако од нас може допринети очувању животне средине, тако да ове и сличне акције, као и појединачне активности значе збирно много. 7. Да ли ћете и убудуће учествовати у организованим еко пројектима школе или других установа и с којим циљем?

- Наравно. 8. Ваш предлог/сугестија еко акције, у коју би се укључили суграђани и иста утицала на подизање еколошке свести код људи?

- Могу само истаћи да ћу се и убудуће одазивати оваквим акцијама и желео бих позвати и све остале да активно учествују, јер је наша планета само једна:) Хвала Вам на одвојеном времену и пруженом мишљењу! Еко патрола ОШ „Милан Хаџић“ Војка

Претходне вести:

bottom of page