top of page

Угледни час - рециклажа

Наставници Ивана Лазић, Небојша Газдић и учитељица Весна Анастасов су током ове школске године школски кооринатори програма “За чистије и зеленије школе у Војводини“. План активности су креирали сви наставници, реализују га сви запослени и ученици наше школе.

У школи су видне промене настале реализацијом овог програма. Ипак, најзначајније је интересовање и учешће ученика и развијање њихове еколошке свести о значају очувања животне средине. Низом активности едукујемо ученике и стварамо друштвено одговорне становнике планете Земље.

Почетком маја почели смо да припремамо угледни час. Желели смо да спојимо ученике IV и VIII разреда и још једном потврдимо значај вршњачке едукације. Пошто смо током школске године сакупљали пластичне чепове, лименке и електронски отпад , одабрали смо наставну јединицу - Сакупљајмо отпад – рециклажа.

10.05.2018.године у одељењу IV-1 реализован је угледни час. Ученици VIII разреда : Невена Кепић, Невена Инђић, Тамара Живановић и Лука Димитријевић, наставници Ивана Лазић, Небојша Газдић и учитељица Весна Анастасов пригодном презентацијом и квизовима знања још једном су млађим ученицима истакли значај процеса рециклаже.

Активности су се смењивале, заинтересованост ученика расла све више. Квизови знања су ангажовали све ученике и наставнике. Проглашени су победници квизова, а сви су се сложили да је овај час био занимљив и користан. Учили смо једни од других, сарађивали , а ученици IV разреда су упознали своје будуће наставнике биологије и хемије.

Претходне вести:

bottom of page