top of page

Израда покретне играчке – чигре од материјала за рециклирање

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас веома је дуга. Иста се обележава увек у првој седмици октобра, у циљу побољшања положаја деце у друштву. Програм активности за време трајања Дечје недеље у школи чини низ радионица остваривања, промовисања и заштите дечјих права, у које су укључени сви ученици, запослени, родитељи и поједини чланови локалне заједнице.

Једна од таквих, ове године, била је и израда покретне играчке од материјала који може да се рециклира. У вези са тим, у оквиру редовне ликовне радионице, наши боравкаши су правили чигре. За израду истих употребили су пластичне чепове, дугмиће, штапиће и чачкалице. Потом су организовали такмичење у игри „Заврти своју чигру и освоји игру“.

Најуспешнији у истој, чија се направљена чигра најдуже вртела, био је Стефан Екмеџић (1/2). Овом радионицом боравкаши су и еколошки деловали. Искористили су то право – да кажу своје мишљење, истим подсете „моћне, утицајне“ на још једно њихово право... да ЖИВЕ У ЧИСТОЈ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ, СРЕЋНО И ЗДРАВО!

Претходне вести:

bottom of page