top of page

Светски дан домаћих животиња (2.10.) и Светски дан заштите животиња (4.10.)

Светски дан заштите животиња обележава се 4. октобра и празник је свих љубитеља и заштитника животиња. За циљ има побољшање односа према животињским врстама и пружање подршке, личним доприносом, оним групацијама које се старају о животињама. Важно је сваки дан подизати свест о човековој експлоатацији животиња, лошим последицама по човечанство због истог, као и ширити љубав према животињама (било да су домаће или дивље), јер исте су равноправни становници наше планете и имају једнако право на живот као и ми.

Наши боравкаши придружили су се милионима љубитеља животиња у обележавању овог значајног датума, следећим активностима: разговарали су о теми дана, играли игре „Нађи пара“ (у којој ученик треба да пронађе пара – ученика који је извукао исту животињу, оглашавањем као та животиња) и „Пантомима“ (опонашање покретима тела, без оглашавања, животиње по личном избору ученика), илустровали су кућне љубимце (ученици који немају исте цртали су љубимца ког би желели да имају).

Боравкаши за крај поручују: „Људи се сматрају доминантном врстом, од животиња се разликују само зато што су свесна бића... Па, хајде онда свесно ПОМОЗИТЕ, ВОЛИТЕ, НАХРАНИТЕ и УДОМИТЕ, а ако исто не можете, боље је онда ништа но супротно овоме животињама да чините!

Претходне вести:

bottom of page